Valitse sivu
HeForShe - Oranssipäivä

HeForShe. Tasa-arvo on ihmisoikeus

Ihmisarvo on jakamaton riippumatta sukupuolesta tai syntyperästä. Naiset eivät tarvitse miesten ”suojelua”, vaan sitoutumista tasa-arvoon ja väkivallan lopettamiseen. Naisten oikeuksia ei saa käyttää keppihevosena rasismille ja vihapuheelle – #eiminunkaannimissäni!

 

Olen #HeForShe.

Sukupuolten tasa-arvo on ihmisoikeuskysymys, joka edellyttää kaikkien osallistumista. Sitoudun toimimaan kaikkea väkivaltaa ja syrjintää vastaan.

* Pakolliset kentät
Emme luovuta yhteystietojasi UN Womenin ulkopuolisille tahoille.

Tapahtuu

WEFORSHE-KONSERTTI VAASASSA

heforshe-tapahtuuTukikonsertin tuotot lahjoitetaan UN Womenille ja Vaasan turvakodille. Lue lisää…

Mediassa

NAISVIHAN NOUSU Akuuteinta

heforshe-mediassaYle uutiset: Naisjärjestöt haluavat kiinnittää huomiota naisvihan nousuun Lue artikkeli Ylen sivuilta

Aktivismi

TURVAPAIKANHAKIJAT JAKOIVAT RUUSUJA

HeForShe ystavanpaivan tempausYstävänpäivän tempauksella vastustettiin naisiin kohdistuvaa väkivaltaa. Lue lisää…

#HeForShe

KUNKUT EI USKO VÄKIVALTAAn!

Katso kaikki videot:  Mikko Kuustonen | Mikael Gabriel | Pete Parkkonen | Sami Hedberg | Musta Barbaari | Kuningasidea | Kasmir | Sauli Koskinen | Paperi T | Gracias | Sampo Marjomaa

#eiminunkaannimissäni

Ennen vanhaan yksi suurimmista vaaroista yhteiskunnassamme oli punkki, koska siitä saattoi saada Kumlingen taudin. Nykyään vaarana on sen lisäksi myös kotimaiset internetmiehet jotka käyvät vimmattua sotaa ulkomaalaisia ja siinä sivussa naisia vastaan näppäimistönsä kautta. Minä olen tosin aina pitänyt punkkeja rehellisempinä, koska ne eivät ainakaan väitä suojelevansa uhrejaan.

Kasper Strömman

Kasper Diem

Naisena olen huutanut ja rummuttanut, että minun suojelemiseni nimissä ei saa keppihevostella rasismilla. Jos naisten turvallisuudesta huolestuneet miehet olisivat oikeasti kiinnostuneita naisten asemasta, he luopuisivat patriarkaalisen omistavasta suhtautumisesta naisiin. Minä toivon miehiltä, että he kohtaisivat naiset tasavertaisina ihmisinä: ei potentiaalisena kumppanina, hoivaajana, jonkun äitinä, tyttärenä tai siskona. Ihmisenä, joilla on itseisarvo riippumatta siitä, mitä hän voi miehille olla.

Wilma Karikko

Ämmät

Turvapaikanhakijoiden vastustamisen perimmäinen syy näyttääkin olevan ihan vanhanaikainen ja supisuomalainen pillukateus. Nyt kun tämä perimmäinen syy on paljastunut, niin nämä naisten ”suojelijat” voidaan jättää omaan arvoonsa ja ihan sananmukaisesti kiehumaan omissa liemissään. Eivät he mitenkään poikkea entisajan junteista, jotka varmuuden vuoksi ja kateuksissaan tanssipaikalla löivät naapurikylän poikaa. Se vie kumminkin meidän naiset.

Saku Timonen

Uuninpankkopoika

Vapaus on voima, jonka rikolliset ja heitä hännystelevä roskasakki yrittävät kaapata. Vihasta, valheista ja vastakkainasettelusta puhalletaan rumaa kuplaa, jossa naiset pysyvät peloissaan kotona. Siinä unelmassa nainen on omaisuutta, jonka käyttöoikeudesta taistellaan. Suomalainen mies ei sellaista hyväksy. Sillä vapaus on voima.

Jussi Korhonen

Isän pikajuna

Se, että sinua kiinnostaa raiskaus vain ulkomaalaisen tekemänä, ei auta ketään. Ei uhria. Ei tulevia uhreja. Se auttaa vain sinua.

Jori Eskolin

Ääntä, perkele!

Lataa kuvasi Twitteriin, Facebookiin tai Instagramiin hashtagilla #HeForShe ja #eiminunkaannimissäni.